Programa de formación

(versión en catalán a continuación)

La formación está dirigida a profesionales del sector cultural, de la mediación sociocultural, a representantes de asociaciones de migrantes, así como a artistas e investigadores/as conscientes de los retos que suponen para nuestra sociedad las discriminaciones por cuestiones raciales. 

El ciclo de formación está dirigido a un máximo de 30 participantes. Los y las participantes serán seleccionados por una comisión interna a partir del análisis del currículum y del formulario.

PROGRAMA

La formación tendrá una duración de 30 horas, divididas en charlas, visitas de campo y sesiones de planificación participativa.

  • Conferencias/charlas:

    • SESIÓN DE PRESENTACIÓN (15 de junio 18h), a cargo de Eva García (comuart) e Interarts

    • SESIÓN 1 (17 de junio 18h), a cargo de Cristina Da Milano, ECCOMIntroducción al desarrollo de audiencias y al diálogo intercultural en el marco de las políticas y programas culturales de la UE.

    • SESIÓN 2 (22 de junio 18h), con Marta Galán: "Narrar para re-significar y sanar. Prácticas escénicas profesionales al servicio de las comunidades i de las personas", a partir de su proyecto Som aquí per millorar les nostres vides.

    • SESIÓN 3 (24 de junio 18h), a cargo de Yásnaya Aguilar, lingüista, escritora y activista mixe: Desde la otra orilla: una mirada sobre el racismo y la discriminación. 

    • SESIÓN 4 (29 de junio 18h), a cargo de Daniela Ortiz, artista. La radical belleza de verlos caer: racismo e instrumentalización del patrimonio cultural.

    • SESIÓN 5 (6 de julio 18h), a cargo de Cristina Monteys y Laila Serra de BCN ANTIRUMORSLa estrategia de BCN Antirrumors: aterrizar la acción intercultural.

    • SESIÓN 6 (20 de julio 18h), a cargo de Estefanía Rodero, socióloga de la cultura: Los derechos culturales. Pieza clave de la profundización democrática.

    • SESIÓN 7 (27 de julio 18h), a cargo de Eva García: Valoración y evaluación de la primera fase.

  • Visitas de campo a proyectos artísticos de Barcelona que han abordado, desde prácticas y sensibilidades diferentes, la cuestión de la lucha contre el racismo, la discriminación y los estereotipos.

    • VISITA DE CAMPO 1 (13 de julio 18h), al proyecto "A bao a qu", Barcelona (Presencial).

    • VISITA DE CAMPO 2,"Espai Avinyó", Barcelona (Presencial)

    • Actividad complementaria: Presentación  "Som aquí per millorar les nostres vides", el 7 de julio a las 19h, en el Born Centre de Cultura i Memòria

  • Planificación participativa (Septiembre 2021): 12 horas (4 sesiones de 3 horas). En esta fase, a cargo de Eva García, se presentarán los principios de la planificación participativa y metodologías de trabajo. Además, los participantes se dividirán en pequeños grupos para participar en sesiones prácticas en las que se les guiará a través de un proceso de planificación participativa, convirtiendo sus ideas en posibles proyectos.

¿CUÁNDO?

El ciclo de formación tendrá lugar parcialmente en línea y, si fuera posible, será presencial entre los meses de junio y septiembre de 2021. Las primeras sesiones tendrán lugar en junio/julio de 2021, mientras que las restantes se celebrarán en septiembre de 2021. Se requerirá la participación en, al menos, el 80% de las sesiones. Próximamente confirmaremos las fechas concretas de las sesiones del programa, que será en horario de tarde (a partir de las 18h), los martes y jueves. 

¿CÓMO PARTICIPAR?

El ciclo de formación es gratuito. Todos los costes serán cubiertos por el proyecto excepto los eventuales costes de desplazamiento de los/as participantes. Para completar el formulario de solicitud y enviar su CV siga este enlace.


La formació està dirigida a professionals de el sector cultural, de la mediació sociocultural, a representants d'associacions de migrants, així com a artistes i investigadors / es conscients dels reptes que suposen per a la nostra societat les discriminacions per qüestions racials.

El cicle de formació està dirigit a un màxim de 30 participants. Els i les participants seran seleccionats per una comissió interna a partir de l'anàlisi del currículum i del formulari.

PROGRAMA

La formació tindrà una durada de 30h, dividides en xerrades, visites de camp i sessions de planificació participativa. 

  • Conferencies/xerrades

    • SESSIÓ PRESENTACIÓ (15 de juny 18h), a càrrec d'Eva García (comuart) i Interarts.

    • SESSIÓ 1 (17 de juny 18h), a càrrec de Cristina Da Milano, d'ECCOMIntroducció al desenvolupament d'audiències i al diàleg intercultural en el marc de les polítiques i programes culturals de la UE.

    • SESSIÓ 2 (22 de juny 18h), amb Marta Galán, "Narrar per re-significar i guarir. Pràctiques escèniques professionals al servei de les  comunitats i de les persones",  a partir del projecte Som aquí per millorar les nostres vides.

    • SESSIÓ 3 (24 de juny 18h), a càrrec de Yásnaya Aguilar, lingüísta, escriptora i activista mixe: Des de l'altre riba: una mirada sobre el racisme i la discriminació.  

    • SESSIÓ 4 (29 de juny 18h), a càrrec de Daniela Ortiz, artista: La radical bellesa de veure'ls caure: racisme i instrumentalització del patrimoni cultural

    • SESSIÓ 5 (6 de juliol 18h), a càrrec de Cristina Monteys i Laila Serra de BCN ANTIRUMORS: L'Estratègia BCN Antirumors: aterrar l'acció intercultural.

    • SESSIÓ 6 (20 de juliol 18h), a càrrec d'Estefanía Rodero, sociòloga cultural: Els drets culturals: peça clau de l'aprofundiment democràtic.

    • SESSIÓ 7 (27 de juliol 18h), a càrrec d'Eva García: Valoració i avaluació de la primera fase.

  • Visites de camp a projectes que han abordat, des de pràctiques i sensibilitats diferents, la qüestió de la lluita contra el racisme, la discriminació i els estereotips. 

    • VISITA DE CAMP 1 (13 de juliol 18h), projecte "A bao a qu", Barcelona (Presencial).

    • VISITA DE CAMP 2, a "Espai Avinyó", Barcelona (Presencial).

    • Activitat complementaria: Presentació de "Som aquí per millorar les nostres vides", el 7 de juliol a les 19h, al Born Centre de Cultura i Memòria

  • Planificació participativa (Setembre 2021): 12 hores (4 sessions de 3 hores). En aquesta fase, a càrrec d'Eva García, es presentaran els principis de la planificació participativa i metodologies de treball. A més, els participants es dividiran en petits grups per a participar en sessions pràctiques en les quals se'ls guiarà a través d'un procés de planificació participativa, convertint les seves idees en possibles projectes

QUAN?

El cicle de formació tindrà lloc parcialment en línia i, si fos possible, serà presencial entre els mesos de juny i setembre de 2021. Les primeres sessions tindran lloc al juny/juliol de 2021, mentre que les restants es celebraran al setembre de 2021. Es requerirà la participació en, almenys, el 80% de les sessions. Pròximament confirmarem les dates concretes de les sessions, que serà en horari de tarda (a partir de les 18h), els dimarts i dijous.

COM PARTICIPAR?

El cicle de formació es gratuït. Totes les despeses seran cobertes per el projecte excepte els eventuals costos de desplaçament dels/les participants. Per a completar el formulari de sol·licitud i enviar el seu CV, segueixi aquest enllaç